Her ne kadar Temsilciler Meclisi resmi tatili halen daha devam etse de milletvekillerinin tatili bitmiş gözüküyor. 10 Temmuzdan bu yana tatilde olan vekiller bugün meclis kurul toplantıları için tekrar meclise döndü.

Temsilciler Meclisi resmi tatilinin bitmesine çok az bir zaman kaldı. Eylül ayında açıklanacak olan 2016 bütçesi öncesi açılacak olan Meclis binası şimdiden tatilden dönen ve kurul toplantılarına katılacak olan vekillerle dolmaya başladı.

Her ne kadar çok önemli konularda karar alınmayacak olsa da bakanlar kurulunun şuanda gündemi meşgul eden, Avrupa’nın Yunanistan’a yapacağı ek yardım paketi veya daha iyi toplu sözleşme şartları için yürütülen eylemler gibi konuların ele almasının hedeflendiği belirtiliyor.

Bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Başbakan Mark Rutte’nın da haftalık basın toplantısına başlaması ve alınan kararları açıklaması bekleniyor.

Önümüzdeki hafta Salı günü resmi olarak açılacak olan Meclis gündeminin en önemli konusu ise önümüzdeki yılın bütçesi ve siyasi kararları oluşturacak. Çarşamba günü bütçe görüşmeleri başlayacak, bu görüşmelerde alınan sonuçlar ise Eylül ayında yapılacak Bütçe Gününde (Prinsjesdag) açıklanacak.

© SONHABER.NL