Bouwend Nederland başkanı Maxime Verhagen yapılan araştırmayı değerlendirdi. Verhagen, bankaların konut kredisiyle ilgili aldıkları gereksiz önlemleri ve ağır şartların artık değişmesi gerektiğini savundu.

Vatandaşın konut kredisini ödemekte zorlandıkları konular arasında, boşanmalar, hastalık ve işsizlik gibi durumların yer almasından dolayı alınan önlemlerin hiç bir etkisi olmadığını belirten Verhagen, şartların hafifletilmesinden yana olduğunu ifade etti.

Verhagen, son dönemlerde yaşanan ekonomik krizin de vatandaşı olumsuz etkilemesinden dolayı konut kredilerini ödeyemeyecek duruma gelmeleri ve bu nedenle 2011 yılında borçlu sayısının zirveye ulaştığını belirtti. Daha sonra konut kredisini ödeyemeyenlerin sayısında düşüş olduğunu aktaran Verhagen, özellikle yüksek eğitimli vatandaşların kolaylıkla konut kredisi alabilmeleri gerektiğini vurguladı.

Bankaların kredilerin ödenmeyeceği korkusuyla ve aynı zamanda bu uygulama ile vatandaşı korumaya çalışamasından dolayı Hollanda'da şu an 200 bin evin konut kredisini kapsamadığından satılamadığı saptandı.

SONHABER.EU