Son yılların en önemli konularından biri olan "Ülkeler arası otomatik bilgi paylaşımı" yani yurt dışında yaşayan Türklerin, Türkiye'deki finansal hesap bilgilerinin yaşadıkları ülkelere verilmesi uygulamasının pandemi nedeniyle ertelendiği açıklandı.Otomatik bilgi paylaşımı kapsamında Türkiye'nin de dahil olduğu üye ülkeler, anlaşma gereği bazı banka bilgilerini birbirleriyle paylaşması öngörülüyordu.

Türkiye, anlaşmalara imza atan ülkelere gönderdiği ortak bildiride, pandemi nedeniyle bilgi paylaşımı yapılmayacağını iletti. Bildirimlerin, kişilerin ikametinin bulunduğu ülkelere yapıldığını belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türklerin yoğun yaşadığı Almanya, İsviçre, Belçika, Hollanda, Fransa, Avusturya değil tüm ülkelere bilgi verilmesinde bir erteleme olduğunu söyledi. 

Bakan Yardımcısı Kıran, otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasında taraf olan ülkelere yaşanan salgın nedeniyle erteleme notu geçtiklerini açıkladı. Bakan Yardımcısı Kıran, "Covid-19 salgını sebebiyle finansal hesap bilgilerinin paylaşımının ertelenmesi konusunda taleplerimizi herkese ilettik. Şu anda da hiç bir ülkeyle bilgileri paylaşmadık. Yakın dönemde de, pandeminin getirdiği zorluklar nedeniyle paylaşamayacağımızı ilettik. Süreç devam ediyor ve muhataplarımızla görüşmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU