İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, Brüksel saldırılarının faillerinden birini sınır dışı eden Türkiye'nin, Avrupa'daki güvenlik ve istihbarat zafiyetini ortaya koyduğunu yazdı.

Brüksel saldırılarıyla ilgili Türkiye'nin saldırganla ilgili uyarıda bulunulduğu açıklamasının ardından Belçika'da adalet ve içişleri bakanlarının istifasını sunduğunu hatırlatan gazete, ancak Belçika Başbakanı Charles Michel'in bakanlarının istifalarını kabul etmediğini aktardı.

Türkiye'nin 2015 yılının temmuz ayında, Brüksel saldırılarının faillerinden İbrahim El Bakraoi'yi sınır dışı ettiğini ve konuyla ilgili hem Hollanda'yı hem de Belçika'yı bilgilendirdiğini belirten FT, ismini vermeyen Türk bir yetkilinin, "Klasik bir vakaydı ve yapmamız gereken her şeyi yaptık. Bu kişinin olası bir terörist olduğu aktarıldı" dediğini ve yetkilinin Ankara'nın sorumluluklarını yerine getirdiğini, sorunun Avrupa'daki güvenlik zafiyeti olduğuna işaret ettiğini kaydetti.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon'un hatalar yapıldığını kabul ettiğini belirten Financial Times, ancak Bakan Jambon'un Hollanda hükümetini de kendisine iletilen bilgileri doğru kanallarla paylaşmamakla eleştirdiği belirtildi.

AA