ISSA TURKEY Başkanı Dr. Dursun Aydın; Türk üniversitelerini yurt dışında tanıtmak amacı ile Ankara’da kurulmuş bir STK olduklarını,Türk üniversitelerini yurt dışında tanıtmak amacı ile bir çok etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Türkiye’de iki yüze yakın üniversitenin olduğunu bu üniversitelerde 85 farklı ülkeden 100 bini aşkın yabancı öğrencinin okuduğunu Türkiye’nin bölgesinde bir eğitim merkezi haline gelmeye başladığını ifade etti.

Dr. Aydın; Belçika’da 250 bine yakın vatandaşımız yaşamakta olup, çok sayıda üniversite okuyacak gencimiz vardır. Bu gençlerimiz Belçika’da istediği her bölümde okuyamamaktadır. Bunun yanı sıra son yıllarda artan sosyo-kültürel zorluklar ile karşılaşmakta olup anavatanda eğitim görme istekleri artmıştır. Ancak Belçika’da Türk üniversitelerinin yeterince tanıtılmamış olup tanıtıma ihtiyacı vardır, dedi. Dr. Aydın Mart ayında Brüksel’e gelip bu program ile ön çalışma yapmıştı. Türk Büyükelçiliği’nden ve Yunus Emre Enstitüsü’nden ilgiler ile görüşmeler yapmıştı. Programa özel ve devlet üniversitelerinden 6-7 si katılım sağlayacak. Şu ana kadar katılımı kesinleşen üniversiteler; Doğuş, Beykent, İstanbul Aydın, İstanbul Şehir, On dokuz Mayıs ve Fırat üniversiteleridir.

ISSA TURKEY; Belçika Yunus Emre Enstitüsü’nde Türk Üniversiteleri Paneli düzenlenecek

Dr. Aydın; Brüksel’de 15 Nisan 2016 tarihinde saat 17:00-20:00 saatlerinde Yunus Emre Enstitüsü’nde Türk Üniversiteleri ile ilgili panel düzenlenecektir. Bu panelin birinci bölümünde katılımı üniversiteler kurumlarını anlatan sunumlar yapacaklar. Panelin ikinci bölümünde soru-cevap ve tartışma olacaktır. Tüm gençlerimizi ve öğrenci velilerimizi bu panele bekliyoruz, dedi.

ISSA TURKEY; Belçika İslam Federasyonu ile birlikte Türk Üniversiteleri tanıtımı yapacak

Dr. Aydın; Dernek olarak, Belçika İslam Federasyonu Üniversiteliler Birimi ( BİF – www.fibif.be ) ile birlikte 17 Nisan 2016 tarihinde Brüksel’de Türk üniversiteleri tanıtım etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi. BİF her yıl gençlere yönelik üniversite tercih seminerleri düzenlemekte olup, bu yıl bu etkinliğe biz de Türkiye’den gelen üniversiteler ile katılacağız, dedi.

ISSA TURKEY geçen ayda Almanya ’da Türk üniversiteleri tanıtımları yapmıştı.

ISSA-TURKEY Başkanı Dr. Dursun AYDIN birçok ülkede üniversite tanıtımları yaptıklarını, ancak Avrupa’ya yönelik tanıtımlarda Almanya’da ki geçen ay yapılan tanıtımın ilk olduğunu söyledi. İlginin çok olduğunu ve birçok gencimiz Türkiye’ye gelip üniversitede okumak istediğini ancak konuyu detaylı bilmediklerini söyledi. Aydın, bu tip etkinlikleri Avrupa’nın çeşitli yerlerinde daha sık yapacaklarını, ifade etti.

Detay için: www.issa.org.tr

Kaynak: yenihaber