Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Türk diasporasının sahip olduğu sosyo-ekonomik ve kültürel zenginliği, birikimleri ortaya koyan, medya alanındaki özgün ve nitelikli çalışmaları teşvik etmek ve geleceğin gazetecileri, iletişimcileri ve sinemacılarını desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Türk Diasporası Medya Ödülleri yarışmasının kazananları belli oldu.

1 Mayıs 2020-18 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen başvuruların ön değerlendirme süreci 28 Eylül 2020 tarihinde tamamlanarak başvuru sahiplerinin e-posta adreslerine olumlu ve olumsuz bilgilendirmeler yapılmıştı. Ön değerlendirme sürecinin ardından belirlenen eserler seçici kurul üyeleri tarafından şartnamelerde belirtilen temel kriterler çerçevesinde değerlendirilerek ödül almaya hak kazanan eserler tespit edilmiştir.

Dereceye giren kişilere, kazandıkları ödüller düzenlenecek olan Türk Diasporası Medya Ödülleri–Ödül Gecesinde takdim edilecektir. Programın düzenleneceği yer ve tarih ödül kazanan yarışmacılara ayrıca bildirilecektir. Yapılan değerlendirmeler neticesinde; tarafımıza iletmiş oldukları eserleri ile kategoriler bazında dereceye giren isimler aşağıda belirtilmektedir.

Kısa Film Kategorisi-Ödül Almaya Hak Kazanan İsimler

Birincilik Ödülü:       Hüseyin Aydın Gürsoy

İkincilik Ödülü:          Sedat Hacıkerimoğlu

Üçüncülük Ödülü:      Fatih Karaman

Jüri Özel Ödülü:         Yusuf Elbaşı

Senaryo Kategorisi-Ödül Almaya Hak Kazanan İsimler

Birincilik Ödülü:        Elif Zehra Kandemir

İkincilik Ödülü:          Betül Hısım

Üçüncülük Ödülü:      Zümra Ufuk Feucht - Yasemin Kelkit

Jüri Özel Ödülü:         Kevser Kurt

Dosya Haber Kategorisi-Ödül Almaya Hak Kazanan İsimler

Birincilik Ödülü:        Yasemin Yıldız

İkincilik Ödülü:          Aykut Kaya

Üçüncülük Ödülü:      Mustafa Tolga Atabaş

Yeni Medya Kategorisi-Ödül Almaya Hak Kazanan İsimler  

Birincilik Ödülü:        Ahmed Emin Batman

İkincilik Ödülü:          Yiğithan Özkaya

Üçüncülük Ödülü:      Aişe Akova

Fotoğraf Kategorisi-Ödül Almaya Hak Kazanan İsimler

Birincilik Ödülü:        Fahri Tarhan

İkincilik Ödülü:          Hatice Kübra Onay

Üçüncülük Ödülü:      Emine Rana Karakurt - Emirhan Eroğlu

Jüri Özel Ödülü:         Ömer Tufan Hökelekli

Kategoriler bazında ilk 10’a girerek tarihi daha sonra ilan edilecek “Diaspora Medya Akademisi”ne katılmaya hak kazanan adaylara bilgilendirmeler e-posta adresleri üzerinden gerçekleştirilecektir.

Tüm başvuru sahiplerine yarışmamıza göstermiş oldukları ilgi ve değerli katılımları için teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU