Fransa istihbarat birimi tarafından elde edilen bilgilerde Sofien A. ve Ossama K.'ya ait Amsterdam'a tek gidiş otobüs biletleri dikkat çekiyor. İki zanlının Amsterdam'a geldiği ve aynı gün Brüksel'e geri döndüğü belirtiliyor.

İstihbarat biriminin ortaya çıkardığı bilgiler Fransız gazetesi le Monde tarafından basına sızdırıldığı bildirildi. Salah Abdeslam ile birlikte gözaltına alınan Sofien A. ve Ossama K.'nın laptopunda saldırının gerçekleştiği 13 Kasım tarihinin adı verilen bir dosyanın bulunduğu ve bu dosyanın içerisinde 5 farklı konunun yer aldığı bilgisi verildi.

Dosyaların şifreli olduğu fakat verilen isimlerden terör saldırısıyla bağlantı kurulduğu aktarıldı. Ancak dosyada Schiphol'ün de yer alması Hollanda yetkililerini korkuttu. Temsilciler meclisinde konuyla ilgili oturum istendi. Güvenlik ve Adalet Bakanı Ard van der Steur konuyla ilgili kısmen bilgi sahibi olduklarını ve gözaltıların yaşanmadığını ifade etti.

Hollanda İstihbaratının bu konuda da yetersiz kaldığının ortaya çıkmasıyla birlikte gözler bir kez daha van der Steur'e çevrildi.

SONHABER.EU