Suudi yetkililerin açıklamasına göre Kaşıkçı, nişanlısıyla evlenmek için gerekli belgeleri almaya gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda meydana gelen bir 'yumruk kavgası' esnasında hayatını kaybetti.

Ayrıca olayla ilgili iki üst yetkilinin soruşturma kapsamında görevlerinden alındığı açıklandı.

Suudi hükümeti,şimdiye kadar Kaşıkçı’nın konsolosluktan çıktığı ve gazetecinin öldüğü iddialarını reddetmişti. İlk kez resmi açıklamayla gazeteci Kaşıkçı'nın öldüğünü duyuran yetkililer, olayın detaylarına dair bilgiye yer vermedi.

Suudi Arabistan devlet televizyonunun yer verdiği haberlerde, istihbarat şefi Ahmed Asiri ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın ‘sağ kolu’ Saud el-Kahtani’nin görevden alındığı belirtildi.

Trump: Yaşanan olay kabul edilemez
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, yaptığı bir açıklamada, Suudi Arabistan'ın 'ilk adımı' atarak açıklama yapmasını takdirle karşıladığını fakat yaşanan olayın 'kabul edilemez' olduğunu belirtti. Trump ayrıca, Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili açıklamaları 'güvenilir' olduğunu söyledi.

Diğer yandan, Senato ve Temsilciler Meclisinin önemli isimleri söz konusu bilgi paylaşımını 'şüpheli' ve 'inanması güç' bulduklarını belirtti.

Demokrat Parti senatörü: Suudiler zaman kazanmaya ve yaptıklarına bir kılıf hazırlamaya çalışıyor
Suudi gazetecinin ölümüyle ilgili Demokrat Partinin Connecticut Senatörü Richard Blumenthal, CNN televizyonunda katıldığı bir programda şu ifadeleri kullandı: "Açıkça görülüyor ki Suudiler zaman kazanmaya ve yaptıklarına bir kılıf hazırlamaya çalışıyor ama bu durum cevap olmaktan çok yeni sorular doğuruyor. Uluslararası soruşturma, Birleşmiş Milletler'in (BM) de dahil olduğu meşru ve güvenilir yollarla yapılmalı ve Türklerin elinde olduğu belirtilen ses kayıtları kullanılmalı. Dünyanın, açık bir şekilde Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı koruyup kollamak için elinden gelen her şeyi yapan Suudilerin yaptığı açıklamaya değil, uluslararası bir soruşturmanın sonuçlarına ihtiyacı var."

Olayla ilgili polis, Kaşıkçı'nın bedenini Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu yakınlarında aramaya devam ediyor.