Brüksel bölgesinde, her yıl 15 Kasım ile 31 Mart tarihleri arasında “Kış Eylem” adı altında bir plan hazırlandığının aştını çizden Şevket Temiz, bu plan esnasında beş tane merkezin hizmete açıldığını bildirdi. Tüm dünyada ünlü sitesinin girişi.



Merkezlerde bin 300 kişiye yakın kişilere, özellikle dışarıda kalan kimsesizlere, gece barınabilecekleri sıcak bir ortam imkanı sunulduğuna dikkat çeken Şevket Temiz, bin 300 kişinin beş merkezlere dağıtıldıklarını ve akşam 6’da akşam yemeğiyle beraber gece boyunca barınarak soğuktan korunabildiklerini ifade etti.



Bu sene kışın, çok şiddetli geçtiğini hatırlatan Şevket Temiz, “Bu hafta eksi 10-15’lere kadar düşecek. Bu konuda tedbirler alabilmek üzere, Etterbeek belediyesinde, bir karar alarak dışarıda bulunan kişileri, polis zoruyla da olsa, bu özel merkezlere göndermeleri konusunda yetki verildi. Hukuki olaraki bu konuda, polis bunu yapabillir mi yapamaz mı diye bir tartışma başlatıldı.” dedi.



Merkez Brüksel belediyesinde de, tedbir kararının alındığını söyleyen Şevket Temiz, “Bu tedbir sadece koruma amaçlıdır. Ancak bizde şu var. Bizde personel var. Öncelikle bu personel gidiyor sokakları tarıyor ve belediye sınırlarımız içerisinde dışarıda kalanları, özellikle barınma evlerine sığınmak istemeyenler arasında çocuk yaştakiler varsa ki, bu konu bizim için çok önemlidir, tespit edip, bildiriyor. Şayet aileler ve özellikle çocuk yaştakiler barınmayı kabul etmiyorlarsa, hayatı söz konusu ise, o an polisi çağırabiliyorlar. Polis ise, bu duruma kanuni yönde el atabilmesi için gençlik savcılığından yardım isteyebiliyor. Oradan bir kararın mutlaka çıkması gerekiyor. Savcılıktan olumlu karar çıktığı zaman merkezlere kaydırma oluyor. Bu çok önemli bir karardır çünkü bazı aileler korkuyorlar ve “Biz merkezlere gittiğimiz zaman sınır dışı edilecek miyiz?” korkusunu taşıyorlar. Bu merkezlerde öyle bir durum söz konusu değil. Orada piskologlar ve sosyal asistanlar oraya gelenleri koruma altına alıyorlar. Bu durum geçici bir dönem için geçerlidir.” diye konuştu.

Yenivatan.be