ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığının bombalanması sonucu ağır yaralanan ve dün hastanede şehit düşen polis Bülent Yurtseven ile Ordu'da PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit edilen jandarma er Muhammet Ali Sarı son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit Özel Harekatçı Yurtseven (48) ile dün Ordu'nun Mesudiye ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit edilen jandarma komando er Sarı (21) için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törende, şehit Yurtseven'in babası Muharrem, annesi Lazife ve eşi Hilal ile şehit jandarma komando er Sarı'nın babası Cuma, annesi Döne ve kardeşleri Gizem ile Mehmet taziyeleri kabul etti.

Törene, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, milletvekilleri, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile Yurtseven'in silah arkadaşları katıldı.

Şehit Özel Harekatçı polis Yurtseven'in kızları Elif ve Kübra'nın törende babalarının parke ve kepini giydikleri görüldü.

Şehit Yurtseven ve Sarı için Kocatepe Camisi'nde ikindi namazının ardından, cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, polis ve askeri tören mangaları tarafından bir süre omuzlarda taşındı. Tören geçişi sırasında emniyet ve askeri erkan ile vatandaşlar şehitleri selamladı.

Şehit polis Yurtseven, Cebeci Polis Şehitliği'nde, şehit er Sarı ise Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

- İlk tören Özel Harekat'ta

Bu arada, şehit Özel Harekatçı polis memuru Yurtseven için ilk tören Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı önünde düzenlendi.

Burada şehit Yurtseven'in öz geçmişi okundu, ardından Gölbaşı Müftüsü Adem Karakelebek, şehitler için dua okudu.

Silah arkadaşları, Yurtseven'i, yıllarca görev yaptığı Özel Harekat Dairesinden son yolculuğuna uğurladı.