Yaz tatili ile birlikte gerek yurt içine gerekse yurt dışına seyahat edecek olan Türk vatandaşları da artacak. Türkiye’den Avrupa’ya turist olarak gelen birçok Türk vatandaşı, ilk olarak Schengen vizesini aldığı ülkeye uçmadığı için büyük sorunlar yaşıyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Frankfurt Havaalanı’nda Türk vatandaşlarının Schengen vizeleri hususunda karşılaştıkları sorunlar ile ilgili daha önce bir uyarı yayımladı. T.C Frankfurt Başkonsolosluğu tarafından yayınlanan yazıda, Almanya Frankfurt Uluslararası Havalimanı pasaport kontrol noktasında Türk vatandaşlarının Schengen vizeleriyle ilgili olarak yaşadıkları sorunlarının artışına değiniliyor. Özellikle Türk vatandaşlarının Almanya girişlerinin engellendiği ve ilk uçakla Türkiye’ye geri gönderildiği ifade ediliyor.

Yazıda, Frankfurt Havalimanı makamlarının, Almanya dışında bir Schengen ülkesinin temsilciliğinden aldıkları vizeyle o ülkeye seyahat etmeden doğrudan Almanya’ya gelen vatandaşlarımızın ülkeye girişine izin vermeme yönünde katı bir tutum izlendiği belirtiliyor. Ayrıca bu durumdaki vatandaşlarımızın Almanya’ya girişlerini sağlamanın mümkün olmadığı, Türk vatandaşlarımızın havaalanında özel bölümlerde uzun bekleme sürelerine maruz kaldığı, tercümanın gelmesi ve sorgu sürecinin tamamlanmasının bazen 8-10 saat sürdüğü, vatandaşlarının vizeleri iptal edilerek 200 Euro para cezası ödemek zorunda bırakıldıkları ifade ediliyor.

Bu tür sorunla karşılaşmamak için Türkiye’den Avrupa’ya seyahat edecek Türk vatandaşları, ilk olarak vize aldıkları Schengen ülkesine uçmalılar.

Kaynak Turizm Avrupa