Çocuğun matematik işlemlerinde kötü olması anneye bağlı olabilir. Amsterdam VU uzmanları matematikte kötü olan çocukların bu sıkıntısının troid bezleri yavaş çalışan annelerinden kaynaklanabileceğini belirtiyor.

Amsterdam VU uzmanları tarafından yapılan deneyler gebelik döneminde troid bezleri yavaş çalışan annelerin çocuklarının ileri yaşlarda aritmetikte zorlanabileceklerini ortaya koydu.

Uzmanlar bunun tam nedeninin Troid bezinde üretilen tiroksin hormonuna bağlı olduğunu belirtiyor. Tiroksin hormonu aynı zamanda henüz doğmamış bebek beyninin gelişmesi için gerekli olan bir hormon. Bu hormonun gebelik döneminde alınmaması ise bebeklerin beyin yapılarının tam olarak gelişememesine neden olabiliyor.

Araştırma grubundan Martijn Finken, Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada, düşük hormon düzeyi alan çocukların hormonal etki ile etkilenip etkilenemeyeceklerini bilmediğini bu nedenle araştırmanın devam ettirileceğini belirtti.

Yapılan araştırmanın sonuçları bugün Endokrinoloji alanında en etkili dergi olan European Journal of Endocrinology dergisinde de yayınlandı.

Erasmus Üniversitesinde daha önce yapılan bir araştırma da gebelik döneminde anneni troid bezlerini yavaş çalışmasının çocukların IQ seviyelerini etkilediği ortaya çıkartılmıştı.

© SONHABER.NL