SAKARYA (AA) - Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Sakarya Şube Başkanı Ali Güzeldal, İl Müftüsü İlyas Serenli'nin 15 Temmuz gecesi camilerde sela verilmesi için "yazılı emir" istediği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Güzeldal, dernekte düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve destekçilerinin hain darbe girişiminde vatan için şehit düşen kahramanlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Darbe girişimi sırasında Serenli'nin "camilerde sela okunması için yazılı emir istediği" iddiasıyla ilgili haberlere değinen Güzeldal, "28 Temmuz'da bazı basın kuruluşlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmayan ve yanıltıcı bilgileri barındırdığı açıkça görülmektedir." dedi.

Güzeldal, Serenli'nin darbe girişimi olduğu andan itibaren ilçe müftüleri ve din görevlileriyle örnek vazife bilinciyle hareket ettiğini, darbe girişimi sırasında camilerden, "Tüm halkımızı demokrasiye, millet iradesine, devletimize, ülkemize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Özellikle valilik ve emniyet müdürlüğümüz etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz." anonsu yaptırdığını, daha sonra da il genelinde sela verdirdiğini anlattı.

Türkiye'de ilk defa selaların Sakarya'da verildiği haberlerinin basında da yer aldığını aktaran Güzeldal, "Millet iradesine sahip çıkma anonsları, gece boyunca tekrarlanmıştır. Yine il müftümüz, tüm camileri açtırarak sabaha kadar ışıklarının yanmasını sağlamıştır. Nitekim yapılan anonsların da etkisiyle halkımız valiliğe, emniyet müdürlüğüne ve meydana akın akın toplanmıştır. 22 Temmuz gecesi İl Müftülüğünce 'Darbelere Karşı Milli İrade Yürüyüşü' gerçekleştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Güzeldal, Serenli'nin söz konusu tarihlerde izinli olmasına rağmen darbe girişimi yapıldığı andan itibaren emrindeki görevlileri İl Müftülüğünden yönettiğine işaret ederek, "Bu tip haberlerin başta Diyanet İşleri Başkanımız olmak üzere tüm diyanet camiasının 15 Temmuz'da göstermiş olduğu dirayetli tutumun gölgelenmesi ve İl Müftümüz hakkında FETÖ mensupları, destekçi, yandaş ve hala kendini gizleyebilenler tarafından algı oluşturmak amacıyla yapılabileceği gibi, kişisel menfaat ve benzeri beklenti içerisinde olan kişilerce yapılabileceği düşünülmektedir." diye konuştu.

Valiliğinin iddialarla ilgili çalışma başlattığı bildirildi.