Başkanlığını Mehmet Akbulut’uın yaptığı SPİOR ( Rijmond İsalami Organizasyonlar Platformu ) tarafından düzenlenen organizasyonda Paris, Beyrut ve Ankara’da gerçekleşen terör olayları başta olmak üzere terör toptan lanetlendi ve kınandı.

Dün akşam Rotterdam Essalam Camii meydanında gerçekleşen proğrama başta SPİOR yöneticileri ve SPİOR’a bağlı 66 camii ve dernek üyelerinin yanı sıra bölgede yaşayan diğer uluslara mensup Müslümanlarla birlikte Güvenlik ve Adalet Bakanı Ard van der Steur ve Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb de katıldı.

Paris’de geçtiğimiz Cuma günü yaşanan olayda hayatını kaybeden terör kurbanı 132 kişi için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan Güvenlik ve Adalet Bakanı Ard van der Steur, hayatın devam ettiğini; birlik ve barberlik içinde terör belasının üstesinden gelineceğini vurguladığı konuşmasında; " Terör saldırıları bizleri yıldırmamalı” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=xoLv2c4drLk

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb ise konuşmasında saldırıların arkasında, kalpsiz, taş kafalılar ve ruhsuz insanlar olduğunu söyledi. Aboutaleb, " Huzurlu bir toplum inşa etmek için cesur olalım. Rotterdam halkı olarak size güveniyoruz. Bu organizenin Rotterdam'da olması çok önemli. Çünkü Rotterdam tüm farklı dinlerin temsilcileri ile politik partilerin önde gelenleri temsilcileri şu anda burdalar. Bu birliktelik dünyada artan teröre karşı ortak bir tavır sergilemeleri açısından çok önemli” dedi.

SPİOR Başkanı Mehmet Akbulut ise kınama oraganize ve teörle ilgili olarak " Rotterdamlılar bu gün net bir tavır sergilediler. Her kesimden insanlar burada barış, ve kardeşlik için ortak bir duruş için teröre karşı kenetlendiler" dedi.

©SONHABER.EU