Rotterdam Emniyet Teşkilatı Müdürü Frank Paauw, ekiplerin özel eğitimden geçirildikten sonra sokaklarda özellikle pahalı eşyalar kullanan gençleri mercek altına alacaklarını ve kaynağı ıspatlanmayan eşyalara el konulacağını açıklamasının ardından Rotterdam Ombudsmanı Anne Mieke Zwaneveld'den tepki geldi.

RTV Rijnmond'a açıklamalarda bulunan Ombudsman Anne Mieke Zwaneveld, Rotterdam polisinin kriminallik ile mücadelede sokaklarda pahalı saat, çanta, giyim gibi eşyalar taşıyan kişilere müdahele edebilme yetkisi verilmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Zwaneveld, '' Polis hayata geçirmek istediği uygulama ile haddini aşıyor. Böyle bir uygulama ile bir çok vatandaş mağdur duruma düşebilir ve ne yazıkkı etnik köken ayrımcılığı gibi ülkemizle bağdaşmayan durumlarla karşılaşabiliriz. Pahalı eşyası olan her kişiye suçlu gözüyle bakmamız mümkün değil. Bu nedenle suçlu ve suçsuzu ayırd etmek çok zor olacağından polise böyle bir yetki verilmesini desteklemiyorum. Konuyla ilgili şikayetleri ciddiyetle değerlendireceğiz '' dedi.

Polisin, gençler arası marka ve pahalı ürün merakının giderek artmaya başlaması ve bunun bir statü olarak kabul görmesini dikkate alarak yeni uygulamaya başlamak istediği belirtiliyor. Alınan bilgilere göre uygulamanın fikir babası Delfshaven'da görevli bir polis memuru.

SONHABER.EU