Geçtiğimiz hafta bir televizyon programında taptığı talihsiz açıklamayla ilgili Hollandalı vatandaşlar, '' camide ne yapılıyor bilmiyorum ama mimarisiyle Amsterdam'a ayrı bir güzellik katıyor, '' Asscher artık ne dediğini bilmiyor. Petrol paralarının kimin tarafından kullanıldığı ortada bu konuda Türkiye'yi ve Türkleri suçlamak bir siyasi için çok bilinçsiz ve cahilce bir açıklama olmuş, '' Camiler Vatikan'dan daha radikal değil'' , bu insanların bize hiç bir zararı yok sırf seçim malzemesi uydurmak için daha önce onayladığı bir konuyu hata olarak lanse eden bir adama güven duyulmaz '' gibi yorumlarda bulundu.

Bugüne denk Müslümanlar ve yabancılar üzerinden oynanan siyasete sessiz kalan Hollandalı vatandaşlarının da artık bu durumdan rahatsız olmaya başladığı ve yıllardır birlikte yaşadıkları insanlarla ayrıştırılmak istenilmesine tepkili olduğu ortaya çıktı.

Asscher açıklamasında, camilerde yabancı kökenli gençlere '' Hem Müslüman hem de Hollandalı olunmaz '' gibi düşüncelerin aktarıldığını, bu nedenle dışardan destekli camilere artık kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade etmişti. Bakan aynı zamanda, bu camilerin 'petrol parası ' ile inşaa edildiği iddiasında bulunarak kendisini gülünç duruma düşürmüş, Hollandalı vatandaşlardan beklemediği bir tepki almıştı.

SONHABER.EU