Pepsico Nederland Pepsi Light ve Pepsi Max markalı diyet kolaların içinde yer alan suni tatlandırıcı aspartamdan vaz geçmeyeceklerini açıkladı.

NU.nl sitesine açıklama yapan şirket yetkilisi diyet kolalarda yer alan aspartam’ın çıkartılmayacağını ve aynı suni tatlandırıcıya devam edildiğini açıkladı. Bilindiği üzere şirket bu yıl nisan ayı sonundan itibaren ABD’de satışı yapılan diyet kolalarında aspartam yerine sukraloz kullanmaya başlamıştı.

Pepsico sözcüsü yaptığı açıklamada ABD’de tüketicinin yoğun isteğine karşılık verildiğini ve bu tatlandırıcıda değişiklik yapıldığını belirtirken, sadece Diet Pepsi (Pepsi Light) içeriğinde değişiklik yapıldığına dikkat çekti.

Aspartam nedir?

İlk kez James M. Schlatter tarafından 1965 yılında keşfedilmiş, ABD'de 1974'te kullanımının onaylanmasından sonra uzun süre güvenilirliği tartışma konusu olmuştur. Avrupa Birliği'nde gıda katkı maddesi olarak E951 kod adını almıştır.Aspartam’ın normal şekerden 200 kat daha tatlı bir madde olduğu bilinmekte. Tarih boyuca hakkında bir çok iddialar bulunan bu maddenin kanserojen etkisi olduğu iddia edilmekte.

© SONHABER.NL