Geçtiğimiz Cumartesi gece ya da Pazar sabahı dernekte kimsenin olmadığı saatlerde derneğin bulunduğu binalara slogan yazan kişiler siyasi mesaj vermeye çalıştı.

Ermeni yanlısı olduğu anlaşılan saldırganlar geçen sene de aynı şekilde saldırmış ve failler bulunamamıştı.

Ancak geçen senenin aksine bu yıl Ermeni Meselesi yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a diktatör yazısını eklemeleri alçak bir propaganda yapma isteklerini ortaya koyuyor.

Dernek binasının vitrinlerine farklı renklerde ve farklı yazı stillerinde “Ermeni Sorkırımı 1915” ve “Diktatör Erdoğan” yazılması saldırganların birden fazla olduğunu gösteriyor.

NRypU_1459769760_8291

Olayla ilgili polis soruşturma başlatırken, önceki saldırıda olduğu gibi hiçbir bilgi vermemesi ve soruşturmanın ilerlememesi kafaları karıştır. Bölgede yaşayan Türkler saldırıyı kınarken her geçen gün artan ırkçı ve islamofobik saldırıların artmasından endişeleniyor.

Dernek hakkında kısa bilgi aşağıdadır.

Anadolu Kültür Merkezi, 1984 yılında, Paris’te (1901 sayılı kanuna uygun olarak) Türkiye’yi Fransızlara daha iyi tanıtmayı amaçlayan bağımsız Türk ve Fransızlar tarafından kurulan Anadolu Kültür Merkezi, toplantılar ve kültürel etkinlikler düzenlemeye hâlâ devam ediyor. Bugün, ilk günkü coşkusu ile gelişmekte olan Merkez, hem büro, hem de Fransız ve Türklerin buluşma yeri olarak hizmet veriyor. Bunun yanında, 2002’den beri, Merkez, Paris Yabancı Kültürel Enstitüler Forumu’nun (FICEP) kurucu üyeliğini yapıyor ve Paris Yabancı Kültürler Haftası’na katılıyor.

Merkez, hem kültürel etkinlikler düzenliyor, hem de belli hizmetler sunuyor :

• Sergiler (resim, fotoğraf, el sanatları…)
• Konferanslar, tartışmalar, paneller, sempozyumlar.
• Konserler.
• Edebiyat söyleşileri.
• Türkçe ve Fransızca dersleri De La Seine Au Bosphore derneği tarafından merkezimizde yapılmaktadır.

h0zeE_1459769782_0045

Kaynak: Haber7