Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) Başkanı Gerard Ryle Panama belgelerinin Alman hükümeti tarafından satın alındığını iddia etti.

CNN International’da Christiane Amanpour’a verdiği mülakatta Panama Belgeleri’yle ilgili iddialarda bulunan Ryle, belgeleri Alman hükümetinin satın aldığını söyledi.
Ryle Alman hükümetinin bu belgeleri ABD ve İngiltere hükümetleriyle paylaştığını da öne sürdü. Belgeleri getiren kişinin bilinmediğini söyleyen Ryle, haber kaynağının kendisini tehlikede hissettiğini söyledi.

Sızıntıyla büyük bir gizliliğin açığa çıktığını söyleyen Ryle, ortaya çıkan belge ve bilgiler ışığında devletlerin vergi kaçakçılığına karşı yeni önlemler ve yeni yollar bulabileceğini söyledi.

ICIJ, sızıntının ardından belgelerin tasnif edilmesini ve yayınlanmasını sağlayan 400 araştırmacı gazetecinin çalışmalarını organize ediyor.

Christiane Amanpour da Twitter hesabından Ryle ile yaptığı söyleyişinin videosunu paylaştı ve "Ryle Gerard'ın anlattığına göre Panama Sızıntıları'ndaki bilgiler Alman hükümeti tarafından satın alınmış daha sonra da Birleşik Krallık ve Birleşik Devletler hükümetleriyle paylaşılmış" ifadelerini yazdı.

Kaynak: Haber7