Den Haag’daki dar gelirli ailelerin çocuklarına verilen ‘Okul Malzemesi Kartı’ ile ilgili çıkan bir haberde, çocukların bu kartları istismar ettiği belirtildi.

Telegraaf gazetesinde yer alan haberde kartların içinde çocukların kullanabileceği 50 ila 300 euro arasında para bulunduğu, kartların defter, kalem gibi okul malzemeleri almak için tesis edilmesine rağmen, makyaj malzemesi veya oyuncak gibi ürünler satın alındığı belirtildi.

PVV Den Haag fraksiyonu, Hema’dan yapılmış alışverişlere ait fişleri ele geçirildiğini ve bu fişlere bakıldığında kartların istismar edildiğinin net bir şekilde görüldüğünü belirterek, Sosyal İşlerden sorumlu Belediye Encümeni Rabin Baldewsingh’den açıklama talep ettiklerini duyurdu.

Okul Malzemeleri Kartı geçtiğimiz yıl Den Haag koalisyonu tarafından kabul edilmiş ve uygulamaya alınmıştı. Leergeld Den Haag Vakfı tarafından dağıtılan kartlar, özellikle Ooievaar kartı sahibi ebeveynleirn çocuklarına veriliyor. Başka bir değişle geçim sıkıntısı içinde olduğu belirlenen ailelerin çocukları bu kartlardan temin edebiliyor.

İlkokula giden bir çocuk için 50 euroluk bir kartın verildiğini belirten yetkililer, daha büyük çocuklar için 300 euroluk kartların verildiğini belirtiyor. Orta okul öğrencilerine 150 euroluk kartlar veriliyor ve bu miktarın Bruna, Hema, Perry Sport veya V&D gibi mağazalarda kullanılmasına izin veriliyor.

Geçtiğimiz yıl içinde bu kartlardan toplam 130 bin çocuk faydalandı. Aynı uygulama Den Haag’dan sonra Rijswijk’da da hizmete girdi ve 400 çocuğa dağıtıldı.

PVV Den Haag Meclis üyesi Elias van Hees, verilen kartlarla yapılan alışverişlerin ara sıra kontrol edilmesi gerektiğini belirtirken, “milyonlarca euro kontrolsüz bir şekilde uçup gidiyor. Belediye geçtiğimiz yıl Leergeld Vakfına 3,5 milyon euro bütçe ayırdı. Şehir yönetimi tüm bu alışverişlerden haberdar mı? bu daha çok kamu parasının istismarı olarak gözüküyor, bu nedenle meclis bunu açıklamalı” dedi.

Den Haag belediyesinden dün yapılan açıklamada ise kartların istismar edildiğine dair bir bilgi bulunmadığını belirtti. Belediye sözcüsü bu kartların sadece okul malzemesi almak için tasarlandığını ve adı geçen mağazalarla da bununla ilgili anlaşma yapıldığını dile getirdi. Sözcü ayrıca “eğer bir olay söz konusu ise Leergeld Vakfı bunu araştırmalı ve ismi geçen mağaza ile tekrar görüşmelidir” dedi.

© SONHABER.NL