Hollanda devlet televizyonu NOS’in muhabiri Jeroen Wollaars tarafından Twitter üzerinden yayınlanan Müslümanlarla ilgili bir mesaj, yüzlerce takipçisini kızdırdı.

NOS muhabiri Jeroen Wollaars Almanya’nın Hannover kentinde yaşanan şüpheli paket olayı ile ilgili öyle bir tweet attı ki, yüzlerce insanın tepkisini çekti.

Şüpheli paketin tahmin edildiği gibi bomba olmadığını yazan Wollaars devamında şu sözleri kullandı: “Yürümeye devam ediliyor. Müslüman kılıklı insanlar kontrolden geçiriliyor”

Ayrımcılık kokan, ötekileştiren ve neye dayanarak bu şekilde bir söylem kullanma hakkını kendinde bulduğu bilinmeyen Wollaars, gelen tepkilere cevap vermedi. NOS kanalından da henüz bu konuda bir yanıt gelmedi.

Wollaars’ın mesajına gelen yorumların bazıları şöyle: “Müslüman gibi gözükmek? Bunu nasıl yapıyorsun?”, “Ayrımcılık!”, “Umarım NOS bundan böyle seni muhabir olarak kullanmaya devam etmez!”, “Ne kadar inanılmaz derecede, ırkçı, ayrımcı ve damgalayıcı bir ifade. Aynı 2. Dünya savaşındaki gibi Müslümanlara yarım ay yapıştır!”

Ancak Wollaars’ın sözlerini destekleyenlerin de olduğu gözlemlendi. Muhabiri destekleyenlere ait bazı mesajlar: “Oldukça mantıklı”, “Bence çok iyi. Bu onun sözleri değil ama ortada bir gerçek de var.” “Wollaars olayı anlatıyor ve gördüklerini anlattı diye üzerine çullanılıyor.”

© SONHABER.NL