Paris'te 129 kişinin ölümüne, 300'ün üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan saldırılar ülke siyasetini de hareketlendirmeye başladı. Muhalefet, iç ve dış politikanın gözden geçirilmesi çağrısında bulunuyor. Konuların başında iç güvenlik, Suriye ve müleciler geliyor. Cumhurbaşkanı Pazar günü muhalefet liderlerini kabul ederek birlik görüntüsünü sürdürmek istediyse de liderlerin açıklamaları açık çek döneminin bittiğini ilan ediyordu. Charlie Ebdo saldırısı (11 Ocak 2015) sonrasında da eleştiriler gecikmemişti ancak bu defa sessizlik çok daha erken bozuldu.
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nin saldırıyı savaş ilanı olarak yorumlaması "savaş, barbar ve Fransız (banliyö)" sözcüklerinin bir araya gelmesiyle Fransa'nın iç savaşın eşiğinde olduğu yorumlarının yapılmasını kolaylaştırdı.

Yapılan açıklamaların aşırı sağın uzun zamandır dillendirdiği eleştirilerle örtüştüğü, banliyö ayaklanmalarının onuncu yılında (2005), "terörün" banliyölerden beslendiği ve vakit kaybetmeksizin müdahale edilmesi gerektiği düşüncesi prensipte bütün tarafların uzlaştıkları bir konu.

Kaynak Haber7