Yunanistan’a verilmesi düşünülen yeni ekonomik yardım paketini görüşecek olan milletvekilleri bu hafta Çarşamba günü tatillerinden dönüyor.

NOS haber servisinin geçtiği habere göre bu hafta Çarşamba günü Temsilciler Meclisinde yapılacak yaz sonrası ilk toplantıda Yunanistan’a verilmesi düşünülen ek yardım paketinin yer alacağı belirtildi.

Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem’un Meclise gönderdiği yazılı açıklamada, AB ülkeleri ve Yunanistan arasında temmuz ayında Yunanistan’a verilmesi düşünülen 86 milyar euroluk yardım paketi için anlaşmaya varilmiş olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan Yunanistan’ın üçüncü ek yardım paketini alabilmesi için bazı teminatları yerine getirmesi gerekmekte. Bu kurallar uyarınca Yunanistan’ın özelleştirme programına hız vermesi ve ayrıca Uluslararası Para Fonu’nun hem içerik hem de mali açıdan bu ek yardımın içinde yer alması istenmekte.

Hollanda’nın kesin olarak Yunanistan’a yardım etmesi için meclis çoğunluğunun onayına ihtiyaç duyuluyor. Ancak PVV daha şimdiden eğer bu yardım için devam edilecek olursa Başbakan Mark Rutte hakkında gensoru vereceklerini duyurmuştu.

© SONHABER.NL