Fox-İT tarafından verilen bilgilere göre, websitelerinden yayılan malware virüsünün kötü niyetli birinin bir reklam bürosundan ilan bölümü satın almasının ardından başladı. Olayın Pazar akşamı meydana geldiği ve kaç kişinin malware virüsüne maruz kaldıkları bilinmediği açıklandı.

Nu.nl ve Marktplaat sitelerinin akşam saatlerinde durumu farkettiklerini ve direk malware'ı bloke ettiklerini bildirdiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Fox-İT araştırmacısı Yonathon Klijnsma, genelde ransomware indirip bu sayede kişilerin bilgilerini elde edip ödeme yapıldıktan sonra açmasını sağlayan virüsün kullanıldığını aktardı.

Pazar akşamı yapılan malware saldırısı esnasında listede adı geçen sitelere giren kişilerin özellikle virüs tarayıcısı olmayanlara malware virüsünün bulaşma şansının yüksek olduğu vurgulandı.

Malware ile başedebilmek için genelde ilanların bloke edildiği ancak bu durumun kazanç elde eden firmalar tarafından çok fazla tercih edilmek istenmediği bildirildi. Bunun yanı sıra Java ve Flash gibi plugin'ler de kapatılarak önlem alınabiliyor.

288 websitenin yaydığı malware virüsü listesinde yer alan bazı siteler şöyle:


nu.nl
marktplaats.nl
sbs6.nl
rtlnieuws.nl
rtlz.nl
startpagina.nl
buienradar.nl
kieskeurig.nl
veronicamagazine.nl
iculture.nl
panorama.nl

SONHABER.EU