Almanya'nın Wuppertal kentinde dört kuyumcu dükkanı bulunan Adil Tat'ın, çok sayıda kisiyi dolandırarak sırra kadem bastığı iddia edildi. Çeşitli fırsatlar ile beraber.

Tat, farklı bir dolandırıcılık yöntemiyle vatandaşlardan altınını ve mücevherlerini topladı. İnsanlardan altınlarını yatırım amaçlı isteyerek onlara çek kesen Tat, altınların değeri karşılığında her ay kâr payı vermeyi taahhüt etti. Bir süre bu vaadini yetine getiren Tat, söz verdiği kâr payını ödedi. Tat, geçtiğimiz günlerde kentteki dört dükkanının kepenklerini indirip önce esi ve çocuklarını uçakla Türkiye'ye gönderdi. Ardından kendisi de otomobil ile kaçtı.



ÖZEL DİZAYN EDİLMİŞ ARAÇLA KAÇTI

Uçak biletlerini satan seyahat acentesi sahibi, "Yıllardır hatrı sayılır bir müşterimdi. Benden acil olarak bilet istedi. Kendisi otomobil ile gideceğini söyledi" dedi. Adil Tat'ın kendisine ait özel dizayn edilmiş araç ile dükkanda bulunan altın ve değerli mücevherleri toplayarak kaçtığı ve kendisine ulaşmanın mümkün olmadığı belirtildi.



MAĞDURLARIN ÇOĞU DERNEK ÜYESİ

Türk dernek ve sivil toplum kuruluşlarına sürekli giderek güven aşılayan Tat, mağdurları da derneklerden seçti. Dolandırıldıklarını anlayan dernek üyeleri, "Bazılarımızdan yüzbinlerce euro aldı. Güvendik ve altınlarımızı verdik. Büyük mağduriyet yasıyoruz. Suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Sabah.de