Belçika Sağlık Bakanı Maggie de Block, basına yaptığı açıklamada, pazar günü 9 Belçikalı'nın Çin'in Vuhan kentinden tahliye edildiğini anımsattı.

Tahliye edilen 9 kişiden birinde koronavirüsün tespit edildiğini belirten de Block, diğer 8 kişinin testlerinin yapıldığını ve virüsün görülmediğini söyledi.

De Block, koronavirüs tespit edilen kişinin Saint Peter's hastanesine kaldırıldığını, sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek, "Hastane gerekli tecrübe ve teçhizata sahip." açıklamasında bulundu.

Tahliye edilen uçakta Hollandalılar da vardı

Çin’den tahliye edilen uçakta Hollandalı, Fransız, Danimarkalı, Slovak ve Çek vatandaşları da bulunduğu bildirildi. Çin'den tahliye edilen 15 Hollandalı karantina altına alındığı ve hiç birinde koronavirüs tespit edilmediği aktarıldı.

Avrupa’da koronavirüs tespit edilen ülkeler, Almanya (12), Fransa (6), İtalya ve Birleşik Krallık'ta (2), Finlandiya, İspanya ve İsveç'te (1)

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU