11 Mart 2017 tarihinde Hollanda'nın Rotterdam kentinde Bakan Fatma Betül Kaya'nın konsolosluğa girişine izin verilmemesi, daha sonra istenmeyen kişi ilan edilerek sınır dışı edilmesinin ardından polis konsolosluk önünde toplanan Türk vatandaşlarına saldırmış ve bu olaylar Hollanda ile Türkiye arasında siyasi krize neden olmuştu.

Olayların yaşandığı gecede polisin müdahelesine karşılık verdiği belirtilen 6 Türk vatandaşı ile ilgili bugün ilk duruşma gerçekleşti. Bu 6 kişiden ikisinin reşit olmadığı nedeniyle iki genç ile ilgili açıklama yapılmadı. Diğer 4 kişi hakkında savcılık Gökhan C. için 2'si şartlı 7 ay hapis cezası, üç kişi için de 1 ay şartlı hapis ve çalışma cezası istedi.

Konsolosluk önü ve çevresinde yaşanan olaylarda 7 ay hapsi istenen Gökhan C.'nin yerde kalan bir çevik kuvvet görevlisinin başını tekmelediği, dşğer üç kişinin de polise taş gibi çeşitli maddeler attığı bildirildi. Savcılığın kamera görüntülerinden yola çıkarak bu karar vardığı belirtildi.

Gökhan C.'nin avukatı müvekkilinin polisi bilinçli olarak tekmelemediğini ve gelişen olaylar esnasında böyle bir harekette bulunduğunu ifade ederek savunmasını yaptı.

Görülen davanın kararının 15 Haziran tarihinde belli olacağı bilgisi verildi.

SONHABER.EU