Bosna ve Afganistan’da savaşa katılan Hollandalı 34 yaşındaki Said Onbaşı, Hollanda vatandaşlığı bulunan Fas kökenli eşi nedeni ile askeriyeden ihraç edildi. Onbaşı Said N. kendisine yapılan bu haksızlığın peşini bırakmayacağını söyledi.

De Telegraaf gazetesinde yer alan haberde Bosna ve Afganistan’da kara kuvvetlerinde onbaşı olarak görev alan 34 yaşındaki Said N.’nin Geert Wilders’ın keskin nişancı korumalığını yaptığı belirtildi.

Elit bir asker olarak Prens Bernard’ın cenazesini taşıyan askerler arasında yer alan Said Onbaşı, Savunma ve Askeri İstihbarat ve Güvenlik Servisi (DISS) şefi Pieter Cobelens’in şoförlüğünü yapmış.

Ancak bu kadar özel görevlere sahip olan Said Onbaşı, eşinin Fas kökenli olmasından dolayı askeriyeden ihraç ediliyor. Bu haksızlığa dayanamayan onbaşının Hollanda hükümetine karşı dava açtığı belirtilen haberde, davanın önümüzdeki ay Danıştay’da ele alınacağı belirtildi.

Said onbaşının avukatı Michael Rupertin, olayla ilgili yaptığı açıklamada müvekkilinin askeriyeden ihracının evlilikten sonra geldiğini belirtirken, “müvekkilim Hollanda vatandaşlığını almışi Faslı bir kadınla evlendiği için askeriyeden atılıyor” dedi.

Said onbaşı neden askeriyeden atıldığını anlamadığını ifade ettiği açıklamasında “kimse benim kadar Hollanda Kraliyetine ve Oranje’ye bu kadar başlı değildir. Ben yabancı ülkelerde özgürlük ve demokrasi için savaştım. Ama MIVD beni paçavra gibi bir kenara attı, çünkü ben güvenlik riski taşıyan bir evlilik yaptım. Bir gazi bunu hak ediyor mu?”dedi.