De Winter Komisyonu Jeugdzorg hakkında yaptığı araştırma sonucunu yayınladı. Elde edilen veriler gençlik merkezlerindeki gençlere düzenli ve uzun süreli olarak kötü muamele yapıldığını gösterdi.

RTV Utrecht televizyonunda bir açıklama yapan Komisyon Başkanı Micha de Winter gençlik merkezlerinde kötü muamele yapıldığına dair 70 şikayet aldıklarını ve bu şikayetlerin incelemesinde düzenli olarak kötü muamele yapıldığının tespit edildiğini vurguladı.

Eylül ayında başlanan ön incelemelerde karşılaşılan durumları değerlendiren komisyon, sözü edilen 70 şikayetin başvuru hattının açıldığı ilk günlerde geldiğini belirtiyor. De Winter gelen şikayetlerde sadece kötü muamele ile karşılaşılmadığını aşağılama, ihmal ve aynı zamanda fiziksel şiddet vakalarının da bulunduğunu kaydetti.

“Merdivenden aşağı iteklemek, odaya kilitlemek ve dövmek, bunlar çok sık karşılaştıklarımız oldu” diyen De Winter sözlerine şu şekilde devam etti: örneğin cinsel istismar tek başına görülmüyor, bu daha çok genel uygulanan şiddet tablosunun içinde yer alan bir bölüm oluyor. Aynı zamanda uzun süreli şiddet görülüyor ve bu kişinin yaşamında çok olumsuz yaralar bırakıyor.”

Perşembe günü resmi olarak çalışmaya başlayan De Winter Komisyonu sadece yakın geçmişi incelemiyor. Araştırmalar 1945 yıllarına kadar gidiyor ve her kurumda belirli olaylarda gençlere nasıl davranışlar sergilendiği de inceleniyor.

Başlatılan araştırmanın derinlemesine devam etmesini istediklerini belirten De Winter, ancak yapılacak geniş çaplı araştırma sonucunda, resmi bir danışma hattının da açılabileceğini kaydetti. Başkan aynı zamanda birçok kişinin şuanda yaşadığı sıkıntılarının aslında gençlik merkezlerindeki yanlış uygulamalardan kaynaklı olduğunu algılamaya başladığını da sözlerine ekledi.

SONHABER.EU