İspanya, bölgesel yönetimlere gerektiğinde gece sokağa çıkma yasağı getirebilmek ve diğer kısıtlamaları uygulatabilmek için alarm durumuna geçti. Hükümet, 15 gün sürecek olan alarm durumunu 6 aya kadar uzatmayı planlıyor.

Alınan yeni karara göre, ülke genelinde gece saat 23:00-06:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi. Ancak bölgesel yönetimlere, belirlenen saatleri 1 saat ileri veya geri alabilmeleri için tolerans tanındı.

Kararnameye göre, Kanarya Adaları’nda sokağa çıkma yasağı tedbirleri uygulanmayacak.

Yeni kararnameye göre bölgesel yönetimlerin uygulayacağı kısıtlamalar şu şekilde:

  • Gece sokağa çıkma yasağı uygulaması
  • Sosyalleşmek amaçlı yapılan buluşmaları yasaklamak
  • Şirketlerin açılış saatlerini ve kapasitelerini kısıtlamak
  • Bölgeler arası giriş ve çıkışları kısıtlamak
  • Gereklilik durumunda tüm bölgeye ya da belirli alanlara karantina uygulamak

Yalnızca işe giden veya işten dönen kişiler ile tıbbi bir acil durum yüzünden dışarı çıkması gereken kişiler gece sokağa çıkma yasağından etkilenmeyecekler.

14 Ağustos'ta verilen kararlar ise hala devam ediyor. Bu kararlar arasında dışarıda sigara içme yasağı, gece hayatını önlemeye yönelik kısıtlamalar ve maske takma zorunluluğu yer alıyor. Yeni kararname ile birlikte Ispanya'nın bazı bölgelerinde bu kararlar daha da sıkı hale getirildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU