Oxford Üniversitesinde docent doktor Paul kelley, çalışanların sabah saat 10..00'dan sonra işe başlamalarının daha faydalı olacağını belirtti. Bu durumun insanların biolojik saati ile ilgili olduğuna değinen Kelley, insan vücudunun güneş ışığına bağlı olduğunu dile getirdi. Kelley, bu nedenle insanların sabahın erken saatlerinde konsantrasyon problemi yaşadıklarını ve iş açışından hiç verimli olamayacaklarını savundu.

Sabah erken işe başlamanın kişiyi olumsuz yönde etkilediğini kısa sürede anlaşılamadığını belirten Kelley, uzun vadeli durumlarda özellikle diabet ve şizofren gibi hastalıkların nüksettiğin altını çizdi.

İndependent gazetesine konuşan Kelley, '' günümüzde insanlarda kronik uyku problemleri yaşanıyor. vücut sistemimiz çalışma saatlerine uygun değil. Erken işe başlamak için özellikel karaciğer ve kalbin işlevlerine daha yaklaşık 2-3 saat daha erken başlamasına sebep oluyoruz. Buda vücutta zorlanmalara neden oluyor. Dünya genelinde insanlar hiçte gerekli olmayan bu sorunla boğuşuyor. Böyle bir mecburiyetimiz yok '' sözleriyle dikkat çekti.