Avrupa Birliği ve İngiltere, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson arasındaki görüşmelerin sonucunda, Brexit sonrası ticaret anlaşmasında uzlaştı.

İngiliz hükümeti, "İngiliz halkına 2016'daki referandumda ve geçen yıl yapılan seçimde söz verilen her şey, bu anlaşmayla sağlanmış oldu" açıklamasını yaptı. 

Açıklamanın devamında:  "Paramızın, sınırlarımızın, ticaretimizin ve balıkçılık yapılacak sularımızın kontrolünü geri aldık. Bu anlaşma, İngiltere'nin her köşesinde aileler ve iş yerleri için mükemmel bir haber. AB ile bugüne kadar varılmadığı şekilde sıfır tarife ve sıfır kota üzerinde uzlaşıya varılan ilk ticaret anlaşmamızı imzaladık.

Anlaşma iki tarafın da bugüne kadar imzaladığı en büyük ticaret anlaşması, 2019'da yapılan 668 milyar poundluk ticaretin tümünü kapsıyor. Artık AB'nin yörüngesine olmadığımızı, AB kurallarına bağlı kalmak zorunda olmadığımızı, Avrupa Adalet Divanı'nın artık bizim için bir rolü olmadığını ve egemenliğe dönüş için kırmızı çizgi niteliğinde olan tüm taleplerimize eriştiğimizin kanıtı bu anlaşmadır. 1 Ocak 2021 itibarıyla siyasi ve ekonomik egemenliğimizi tam anlamıyla kazanıyor. Puana dayalı göçmenlik sistemi de İngiltere'ye giren herkesin kontrolünü ele almamızı sağlayacak ve serbest hareketliliği sona erdirecek." paylaşımı yapıldı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU