Aralarında Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümünde Doçent Doktor Bilge Selçuk Yağmurlu'nun da bulunduğu Chicago Üniversitesi araştırmasında dini değerlerle yetişen çocukların daha bencil ve paylaşıma uzak oldukları iddia edildi.

Yaşları 5 ile 12 arasında değişen 1100 çocuk ile yapılan araştırmaya göre, dini inacı olmaya ailelerde yetişen çocuklarla dindar ailelerde yetişen çocuklar arasındaki bir fark olmadığı belirtiliyor. Araştırmaya katılan çocukların Hristiyan, Müslüman ve İnanmayan ailelerden olduğu bildiriliyor.

Katılımcı çocuklarla uygulanan çeşitli deneyler arasında kendilerine verilen 10 sticker'i görmedikleri diğer çocuklarla paylaşmaları test edildi. Bu teste göre, inanmayan ailelerde yetişen çocukların inançlı ailelerden yetişen çocuklardan daha paylaşımcı oldukları kanatine varıldı.

Araştırmada aynı zamanda ebeveynlerlerle anket yapıldı ve dini değerlere önem veren ailelerin çocuklarını daha ağır cezalandırdığı savunuldu. Bunun yanı sıra Müslüman çocukların da cezalandırmada en ağır cezaları seçtikleri öne sürüldü.

Bu araştırmanın sonuçları uzmanlar arasında yeni bir tartışma başlatacağı kaçınılmaz olarak görülürken, bir kısım insan ise, şimdi de Müslümanlara ve Müslümanlığa karşı böyle bir savaş başlatıldığı görüşünde.

Dünya’da yaşanan şiddet ve terör olaylarına yeni bir bakış açısı getiren bu sözde araştırma, Müslümanların çocuk yaşta aile içinde şiddet gördükleri için şiddete eğilimli oldukları algısı oluşturulmak isteniyor denilmekte.

©SONHABER.EU