Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen daha önce yaptığı Avrupa turunda özellikle ülkeye bağlılık ve sivil toplum örgütlerinin toplumun varlığı ve gelişmesindeki rolü üzerine birçok seminer ve konferansa katılıp; “İnancımızı, dilimizi ve öz kimliğimizi koruyarak ayakta kalalım, asimile olmadan yaşadığınız ülkeye değer katalım.” diyerek çok çarpıcı açıklama ve tavsiyelerde bulunmuştu.

Daha önce ‘Erdoğan’ klibiyle adından söz ettiren İsrafil Yıldırım, konferans önce seslendirdiği parçalarla salondan büyük alkış aldı.

Ak Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Fatih Toprak’ın da katıldığı konferasın açılış konuşmasını gerçekleştiren UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat, konuşmasının başında “İş şakayı aştı. İş çok ciddi.” diyerek önemli bir konuya dikkat çekti.

Herkesi el ele vererek, beraber çalışmak zorunda olduklarını belirten Başkan Hamarat, konuşmasının devamında, “Üç hafta evvel, biz 2019’un startını verdik. Ama burada, sahada hep birlikte olmamız gerekiyor. Yalnız kalırsak, başarılı olma şansımız sıfır. Ama el ele verirsek ve dimdik, bütün zorlukların karşısında dikilirsek, bilin ki, başarı yüzde yüzdür. Nasıl ki, daha önce seçimlerde, birlikte el ele vererek çalıştıysak ve dünyada Belçika birinci geldiyse, buna emin olun, Allah’ın izniyle bu başarıyı tekrar elde edeceğiz.” dedi.

Belçikalı Türklere birçok konuda önemli uyarılarda bulunan Mustafa Şen, Türkiye’nin güçlü olması için Avrupalı Türklerin mutlaka destek vermeleri gerektiğine dikkat çekti.

Mustafa Şen, “Siz Avrupalı Müslümanlarsınız, sizin çok güçlü olmanız gerekiyor, Türkiye çok güçlü olması gerekiyor. Siz Türkiye’yi gücünüzle, yumuşak güçle desteklerseniz, Türkiye üç kat daha, beş kat daha büyük olacak ve o zaman hani derler ya, masaya vurdu mu diye. Ama öyle değil. Şöyle devam etmeli; Türkiye masaya yumruğunu vurdu ve masa kırıldı. Türkiye masaya yumruğunu vurmayacak. Türkiye, masaya yumruğunu vurmak zorunda kaldı mı da, o masa kırılacak. Bunun için birkaç on yıla daha ihtiyacımız var. O masa zalimlerin kafasında kırılacak. Tıpkı o uzinin, o katil terörist zalimin kafasında kırılacağı gibi. Ve zalimler yaptıklarının hesabını verecekler. Ama bunun tek bir şartı var. Daha güçlü ve daha büyük bir Türkiye.” diye konuştu.

Fotoğraflar için buraya tıklayınız.

Cafer Yıldırımer/Yenivatan.be