Uzmanlar tüm dünyayı sarsan bir ekonomik krizin henüz başında olduğumuzu düşünüyorlar.

Avrupa ve dolayısıyla Hollanda da bu krizden yoğun şekilde etkilenecek ülkelerden biri, zira ekonomisi daha çok ihracatla ayakta duran bir ülke. Hükümetin aldığı tedbirler ve işletmelere verdiği destekler, halkta daha kötü günlerin geleceği imajı doğurdu.

Bundan dolayı Hollandalılar geçen Nisan ayında bugüne kadar hiç olmadığı miktarda parayı tasarruf hesaplarına aktardılar. DNB (Hollanda Merkez Bankası) verilerine göre, tasarruf hesaplarındaki para miktarı Nisan ayında yaşanan 4 milyar euroluk artışla 375 milyar euroya ulaştı.

Ekonomi uzmanları, hayatın bir çok normallerinin ortadan kalkmasının bu kadar para biriktirilmesinde etkili olduğunu söylüyorlar. Kafe ve restorantların kapalı olması gibi günlük para harcanan yerler ve tatil imkanlarının ortadan kalkması gibi uzun vadeli harcama planlarının devreden çıkması kişilerin para harcama düzeninde aksamaya sebep olarak bu sonucu doğurdu.

Ellerindeki ihtiyaç fazlası parayı Türklerde olduğu gibi altın ya da başka yollarla yastık altında tutma alışkanlıkları olmayan Hollandalılar, bankalarındaki tasarruf hesaplarına yatırarak dolaylı yollardan ülke ekonomisine destek veriyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Haber: habernet