Hollanda Türk Konseyi ( HTK ) dün akşam düzenllediği toplantıda Hollandalı Türklerin Teröre karşı tek yürek tek ses olmalrı için düzenlediğ toplantısı ilk meyvesini verdi.

Çeşitli STK temsilcileri ile birlikte vatandaşlarında katıldığı toplantıda, HTK Başkanı Sefa Yürükel ile birlikte yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Cingöz ve Ahmet Kaya da hazır bulundu.

Türkiye’de yaşana terör olayları, PKK ve IŞİD hakkında adeta konferans veren HTK Başkanı Sefa Yürükel, PKK ve IŞİD’in Amerika tarafından destekledindiğini ve yaşanan savaşın aslında Amerika ile Türkiye arasında olduğunu söyledi.

Mezepotamya’nın askeri ve ekonomik önemine değinen Yürükel, başta petrol olmak üzere suyun Orta Doğu’da kontrol altına alınması, emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet etmesi için Türkiye’yi bölüp bölgede bir koridor olacak Kürt Devletini kurma çalışmaları olduğunu söyledi.

“Irak ve Suriye’de yönetim boşluğu vardır. Aynı boşluk Türkiye’de de oluşturulduğu zaman Kürt Devleti kurmak için zemin hazırlanmış olacaktır. PKK yıllardır Amerika’nın bu emellerine hizmet etmek için çalışmaktadır. IŞID’da bu yönde ve bu amaçla kurulmuştır. PKK’nın yapmadığını IŞID yapmaktadır. Amerika bölgede özel kuvvetleri ile bu iki örgüt elamanlarını hem eğitmekte hem de onlarla birlikte savaşmaktadır. Suriye’de bazı bölgeleri önce IŞİD kontrol altına alıyor sonra da PKK’nın bu bölgelere yerleşmesi sağlanıyor. Kobani’de böyle olmuştur. Suruç’da yapılan katliamda da gençler kurban seçilmiş, IŞID tarafından planlanan katliam sonrası PKK’nın Kobani’de olduğu gibi Sucuç’a yerleşmesi düşünülmüştü. Fakat planlanan gibi olmadı.
Türk Silahlı Kuvevtleri ve güvenlik güçleri bilgi ve deneyimi ile bu planı bozdu. Bu planlar esskiden gizli gizli ve başta silah olmak üzere yardımlar el altından yapılıyordu. Şimdi sözüm ona IŞID ile mücadele altında açıktan açığa PKK, Amerika tarafından destekleniyor. Çünkü Amerika’nın PKK’ya ihtiyacı var. Diğer batılı ülkeler ise kurulcak Kürt Devletinin dostu olma yarışına girdiler. Bu anlattıklarımla ilgili her türlü belge Türkiye’nin elinde var, bazı dergiler yayın organkarı da yazdı. Tekrar ediyorum İŞİD, PKK’nın önünü açmak için kurulmuştur “ dedi.



Konuşmasında “Bizim işimiz siyasi partilerle, AKP ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uğraşmak değil” diyen Yürükel, “ Bu olayların çözümü ve Türkiye üzerine oynanan oyunu bozmanın yollarının başında alan hakimiyeti şart.İisatihbaratın MİT’in elinden alınıp TSK’ya verilmesi en balşta yapılması gereken iştir.

Meselenin iç siyasete alet edilemeyceğini vurgulayan Yürükel, “Eğer bölünme bir başlarsa, asker içinde, istihbarat içinde, sokataki vatandaş işinde de devam eder. Allah göstermesin Yugoslavya’da olduğu gibi iç savaş kaçınılmaz olur. O yüzdeden iktidarı ile muhalefeti ile Türkiye’de yaşayan Türk,Kürt ve Avrupa’da yaşayan bizlerler ortak paydalarda buluşup, Türk-Kürt çatışması çıkartmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz” dedi.
Hollanda’da Türk işadamları ve bazı STK’ların bu duruma sessiz kalmalarını da eleştiren Yürükel,” Burdaki insanların sırtından para kazanıyorsunuz, ama bu insanlar için bir şey yapmıyorsunuz. Birleşip Hollanda’nın 5 büyük gazetesine biz PKK’yı, İŞİD’i ve Törürü kınıyoruz. Türk, Kürt Kardeştir, şeklinde ilan verebilirler, deklerasyon yayınlayabilirler. Ne hikmetse kimseden çıt çıkmıyor. Ama bundan sonra işimiz bu işadamlarını da teşhir etmek olacak” dedi.

Toplantıdan sonra Hollanda’da daha etkin olabilmek, selerini daha fazla duyurabilmek için toplantıya katılan çeşitli STK ve öğrenci temsilcileri ile birlikte işadamlarının da içinde bulunduğu “Milli Birlik Komitesini Kuruldu”.

‘Milli Birlik Komitesi’ ilk toplantısını aynı gece basına kapalı olarak gerçekleştirdi. Toplantının ardından yapılan kısa açıklamada ise, 1 Kasım 2016 Türkiye’deki seçimlere kadar Milli Birlik Komitesi olarak Hollanda’da neler yapılması gerektiği konularında bilgi vermek için en kısa zamanda yine basın toplantısı yapcakları söylendi.

©SONHABER.EU