Bu kapsamda Maliye bakanı Alexandra van Huffelen tarafından hazırlanan yasa dün akiam mecliste tartışıldı.

DENK partisi adına konuşan meclis grup başkanı Farid Azarkan; “tam bir labirent kuruldu. Aradığımız insani çözüm bu muydu?” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi. Azarkan, süreçte sayıları 11’i bulan komisyon, organizasyon ve panel bulunduğuna dikkat çekerek, çözüm yolunun karmaşıklığını anlattı.

CDA’dan Pieter Omtzigt ise; “17 yıl ben bu işi yaptım ama bir şey anlamıyorsam, mağdur ebeveynlerin de bir şey anladığını sanmıyorum” diyerek sürecin anlamsızlığına vurgu yaptı.

Eleştirileri cevap veren bakan van Huffelen ise, sürekli dikkatin hızdan önce geldiğine işaret etti. Gecikmeler olabileceğini ancak mağdur ailelere ödemelerin temmuz ayı içinde başlayacağını söyledi.

Diğer partiler adına konuşan vekiller de hazırlanan yasayı kabul etmek için çözümün netleşmesi gerektiğine ve mağdurların güveninin tesis edilmesine dikkat edeceklerini ifade ettiler.

Bu skandal sebebiyle yıllardır aile içi sorunlar yaşandığı ve bir çok ailenin maddi kayıpları sebebiyle normal planlarını gerçekleştiremedikleri, belirsizliğin ve sürecin uzamasının sonuçları daha da ağırlaştırdığı, üzerinde konuşulan konular arasındaydı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
 

Habernet