Hollanda vergi dairesinde yaşanan ayrımcılık skandalında yeni bir gelişme daha yaşandı. 2019 yılında vergi dairesinde, çocuk bakım yardımı skandalına adları karışan 3 yüksek dereceli memura, soruşturmaya yardımcı olmaları karşılığında ceza almama garantisi verildiği ortaya çıktı.

Her 3 memur da Ulusal Denetim Hizmetleri’nden (Audit Dienst Rijk) soruşturmaya yardım karşılığında böyle bir muamele istemişler ve bu da dönemin vergi dairesi müdürü Jaap Uijlenbroek tarafından kabul edilmiş. Yapılan anlaşmaya göre, verecekleri bilgiler ve soruşturmaya yapacakları destek memurların kişisel dosyaların eklenmeyeceği ve olası sorumlulukları için de ceza almayacakları kabul edilmiş ve bu konuda geçici bir de karar tutanağı hazırlanarak dosyaya eklenmiş.

Çocuk bakım yardımı skandalında on binlerce aile haksız yere yardımın kesilmesi veya geri ödeme mecburiyeti ile karşı karşıya bırakılmıştı. Bu muamelenin sebebinin bu ailelerin çifte vatandaş olmaları olduğu anlaşılınca skandal patlak vermişti.

Mağdur Ailelere para iadesi yapılmayacak

Vergi dairesi tarafından mağdurlara gönderilen mektupta, para iadesi alamayacakları bilgisi verilmesi herkesi şok etti. Medyaya konuşan bazı mağdurlar vergi dairesinin kendileriyle oyun oynadığını düşündüklerini açıkladılar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Habernet