Hollanda’nın Rotterdam şehrinde bulunan ve Hollanda Türk Federasyonu (HTF)’ye Versam Ülkü Ocağı, kimliği belirsiz kişilerce molotof kokteyli saldırıya uğradı.

Versam Ülkü Ocağı Başkanı Mustafa Şenyürek ise saldırı ile ilgili olarak, “Teşkilatımızın 27 yıllık bir geçmişi var. Bugüne kadar en ufak bir olay yaşanmamıştır. Dün gece saat 03.55 sularında meydana gelen olay, kamera kayıtlarında yüzleri kapalı 3 erkek kişi tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. Yüzü maskeli bir kişi elinde taşlarla camları kırıyor, diğer yüzü kapalı kişilerinde ellerindeki molotof kokteylerini binanın içine atıyorlar. Binanın içinde küçük çaplı yangın Polis ve itfaiyenin olay yerine çok çabuk gelmesiyle büyümeden söndürüldü.

Olayın öğrenilmesinin ardından Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik (HTF) ile Hollanda Denk Partisi Milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, Rotterdam Versam Ülkü Ocağı’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Denk Partisi Milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, Rotterdam Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmed Abutalib’i bizzat arayarak, olayın aydınlığa kavuşturulması konusunda ricada bulundular.

Bir başka saldırı ise Rotterdam yakınlarındaki Schiedam şehrinde gerçekleşti kimliği belisiz kişilerin Türklera ait araçların camlarını kırması üzerine tedirginlik artarken Hollanda Türk Federasyonu Bşakanı Murat Gedik, “ 24 saatte iki saldırı ile karşı karşıya kaldık. Bu gece eş zamanlı olarak Rotterdam Noord ve Schiedam teşkilatlarımız saldırıya uğramışlardır. Rotterdam Noord teşkilatımız böylelikle 24 saat içerisinde 2. defa saldırı görmüştür.

Gönüldaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Her zaman olduğu gibi tahriklere kapılmadan sağduyulu ve soğukkanlı olarak demokratik kurallar içerisinde tavrımız devam edecektir edecektir” dedi.




©SONHABER.EU