Ekonominin önemli ayaklarından biri olan iç ve dış turizmin tamamen durması, iş ya da tatil için Hollanda'ya gelişlerin yok denecek seviyelere düşmesi nedeniyle, gerek taşımacılık gerekse otel ve konaklama sektöründe ağır bir kriz yaşanıyor.

Hollandalıların yılda yaklaşık 24 milyar euro harcadıkları ülke dışı tatillerin durmasıyla bu paranın içerde kalan 6,6 milyar eurosu da piyasaya girmemiş oldu. Bunlar, tatil organizasyonu şirketleri, havayolu ve diğer taşımacılık sektörü gibi dolaylı olarak bu tatilcilerden para kazanan işyerleri idiler.

Ayrıca, iş toplantılarının ve büyük kongrelerin iptal edilmesi de otelcilik sektörünün vuran bir diğer konu oldu. Yaklaşık %70 oranında bir gelir kaybı yaşayan sektörün yakın zamanda toplanmasını beklemeyen uzmanlar, bunların yanında eğlence merkezleri, tiyatro ya da müze gibi alanlarda da ziyaretçilerin masrafları karşılamaya yetecek kadar bile olmadığına dikkat çekiyorlar.

Özellikle belediyeler veya şahıslar tarafından işletilen müzelerin dörtte biri kapısına kilit vurma noktasında bulunuyor. Uzun süre mecburi olarak kapalı kalan bu yerler, şimdi de tedbirlerle sınırlı sayıda müşteri kabul edebiliyorlar. Bir çok kişi de eski alışkanlıklarını terk ederek bu gibi yerlerde harcama yapmamaya yöneliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
 

Habernet