Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın Salih Kör'ü almak için Hollanda'ya göndereceği ambulans uçak bugün (14 Mayıs ) Rotterdam havalimanına iniş yapacağı bildirildi.

Hollanda’da ikamet etmekte olan 21 yaşındaki Salih’in yaşam mücadelesinde iyi haber geldi. 4 yıldır kanserler mücadele veren Salih’in son günlerde durumu ağırlaşmıştı. Hollanda’da tedavide umudu kesilen Kör ailesi, yetkililerden yardım istemişlerdi.

Salih Kör’ün  ailesinin yardım feryatlarını duyan yetkililer Salih için seferber oldular. Salih’in Türkiye’ye getirilmesi için girişimler başladı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabında duyuruda bulunan Kör aile fertleri; ‘’Değerli gazetecilerimiz, dostlarımız, grup yöneticilerimiz sayın yetkililer sesimizi duydular. Bizleri arayıp bilgilendirdiler. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, Karaman Milletvekillerimiz Av. Selman Oğuzhan Eser ve Dr. Recep Şeker, Karaman Eski Milletvekili Mevlüt Akgün ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Müşaviri Ertuğrul Çalışkan, oğlumuz Salih için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Allah hepsinden razı olsun sağ olsunlar acımıza duyarsız kalmadılar.’’

Hollanda Türk gönüllüler vakfı'da, tedavisi için bugün Türkiyeye götürülecek Salih kör ile ilgili süreci en başından takip ederek kör ailesini yalnız bırakmadı.

21 yaşındaki Salih'in, bugün Türkiye'ye götürülmesi bekleniyor. Lösemiyi yenen ancak göğsünde tümör tespit edilen Salih'i Hollanda'daki hastane 'Yapacak bir şey yok' deyip eve göndermişti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU