İlkokul heyetleri derneği PO-Raad, Hollanda'da bulunan 8500 okul binasının yarısından fazlasının aslında kullanılmaz halde olduğu ya restorasyon ya da yeniden yapılması gerektiğini belirtti.

Belediyelerin okullar için harcanacak bütce olmadığını belirtmesi PO-Raad üyelerini çılgına çevirmiş durumda. Derneğin bu konuda nereye başvuracaklarını bilemedikleri ve hükümetten yardım istedikleri öğrenildi.

Okul binalarıyla ilgili belirlenen şartlar ve ayrılan bütcenin 1997 yılında alınan kararlara göre belirlenmesinin günümüzün şarlarına uygun olmadığını aktaran dernek, kalite kriterlerinin değiştirilmesi gerektiğini ve bir an önce aksiyona geçilmediği takdirde çocukların gelecekleriyle oynandığını ifade etti.

Daha önce yapılan bir araştırmanın sonucunu hatırlatan dernek, çocukların eski binalarda havasız kaldıkları, güvende olmadıkları ve bu nedenle ders çalışmalarını da olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

Dernek eğitim bu şartlar altında geriye gideceğini savunurken, belediyelere hükümet tarafından ayrılan bütcelerin okullara harcanmadığının altını çizdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan hükümet kabinesi, belediyelerde okulların restorasyon veya yeniden yapımları için yeterli bütceye sahip olduklarını belirtti. Kabine, PO-Raad ve ailelerin bu konuda belediyeden bütce istendiği takdirde gerekirse elini masaya vurup istedikleri bütceyi söke söke almaları tavsiye etti.

Hükümet topu belediye'ye, belediye ise hükümete atıyor. Bu durumda mağdur olan öğrencilerin ve okulların sorunlarıyla kimin ilgileneceği ise merak konusu oldu.

SONHABER.EU