Hollanda'nın Rotterdam kentinde oturan Hümeyra, 18 aralık 2018 tarihinde eğitim aldığı tasarım okulunun bahçesinde daha önce kendisini rahatsız eden Bekir E.'ın silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.





Cinayet anı ise bölgedeki güvenlik kamerasına an be an kaydedildi.





Hakimin, cinayet anı görüntülerinin Kasım 2019 tarihinde yapılacak olan mahkemede gösterilme durumunun olabileceğini söylemesi üzerine, Cumhuriyet Savcılığı, sanıkların avukatları ve Hümeyra’nın ailesinin görüntülerin gösterilmesine gerek duyulmadığını belirtti.





16 yaşındaki Hümeyra'yı Rotterdam’da okulun bahçesinde vuran Bekir E., o günden bu güne kadar psikolojik inceleme için Pieter Baan Merkezine tedavi altında olduğu, ancak raporun henüz hazırlanmadığı bilgisi verildi.





Soruşturmalarda, işbirliği yapacağını bildiren Bekir E. Avukatı aracılığıyla Hümeyara’nın ailesine bunu yapmamam gerekirdi ve çok pişman olduğunu duyurdu.





Daha önce polis sorgusunda Hümeyra'yı vurduğunu itiraf eden Bekir E., verdiği ifadede ise Hümeyra’yı kaçırmayı planladığını belirtmişti.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!