TİCF'in meclis başkanı Arib'e yolladığı mektubun meclis üyelerine ulaştırılmasını isterken, mecliste görüşülen cami imamlarıyla ilgili tepkisini ortaya koydu.

Bir çok dini kuruluş ve derneklerin TİCF üyesi olduğuna dikkat çeken federasyon, kurumların Hollanda kanunları çerçevesi içerisinde din özgürlüğünü kullanarak faliyetlerini gerçekleştirdiğini vurguladı.

TİCF, Hollanda'da son günlerde gündeme getirilen yasa tasarısı önerilerinde vatandaşın dini özgürlüklerinin kısıtlandığının altını çizdi. Camilerde görevlendirilen imamların 5 yıllığına Hollanda'ya geldiklerini ve zaten dil ve görevli oldukları ülkenin kültürü hakkında eğitim aldıklarını ifade eden TİCF, tüm uğraşlarına rağmen Hollanda'da ilahiyat fakültesine izin verilmediğini belirtti.

Hollanda'nın hem Türkiye'den imam istemediğini hem de Hollanda'da imam yetiştirilmesine olanak sağlanmadığını aktaran TİCF, '' neyseki uluslararası eğitim fakültelerinde imamlık çin eğitim alan gençlerimiz var. Eğitimlerini tamamladıktan sonra Hollanda'da görevlendirilecekler '' sözlerine yer verdi.

TİCF'in meclis başkanına gönderdiği mektubun detayları için buraya tıklayınız ...

SONHABER.EU