Koronavirüs (Sars-Cov-2 virüsü) salgını nedeniyle evlere kapanılan şu günlerde Müslümanlar açıktan okunan ezanlarla huzur buluyor. Açıktan ezan okumanın anayasal bir hak olduğu Hollanda’da bugün çeşitli kuruluşlara bağlı olarak hizmet sunan yaklaşık 40 camide ezan okundu.

Konuyla ilgili camiahaber sitesine bilgi veren Hollanda İslam Federasyonu (NIF) Kurumsal İletişim Başkanı Kenan Aslan, “Hâlihazırda Rotterdam İskender Paşa ve Den Haag Mimar Sinan camilerimizde cuma vakti, Uden Süleymaniye Camii’nde cuma öğle ve ikindi vakitlerinde açıktan ezan okunuyor. Tüm camilerimize bir talimat göndererek ses sistemlerinin en kısa zamanda mikrofonla ezan okunmasına uygun hâle getirmelerini istedik. Gerekli alt yapılar tamamlandığında Hollanda’da daha fazla camiden açıktan okunan ezan sesini duymak mümkün olacak.” dedi.

Ezan okumanın anayasal bir hak olduğunu belirten Aslan “Ancak yine de camilerimizin bulunduğu bölgelerdeki belediyeler ile ilişkilerimizi de göz önünde bulundurarak belediyelere mektup göndererek ‘Şu tarihten itibaren mikrofonla ezan okumaya başlıyoruz, belediyenin belirlediği ses limitlerine de dikkat edilecektir.’ şeklinde bir bildirimde bulunuyoruz.” dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız