Hollanda İçişleri Bakanı Kajsa Ollongren, 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girecek olan burka yasağının, eğitim kurumlarının isteği üzerine 1 ay erteleme ile Ağustos ayında yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Senato, Meclis tarafından kabul edilen, kamusal alanda yüzü tamamen kapatan ve sadece gözleri açıkta bırakan kıyafetlerin yasaklanmasına ilişkin yasayı hazıran 2018 tarihinde onaylamıştı.

Yasak, toplumun genelini kapsamayacak. Sadece eğitim kurumları, toplu taşıma, hastaneler, bakım evleri ve devlet dairelerinde geçerli olacak.

Burka ve peçe, "hafif suçlar" kapsamında değerlendirilecek. Yasağın geçerli olduğu alanlarda yüzünü açmayanlar için polis çağrılabilecek.

Yasayı ihlal edenler, 400 euro para cezasına çarptırılacak.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Burka ve peçe yasağı önerisi ilk kez aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) tarafından Meclis gündemine getirilmişti.

Aşırı sağcıların, burka ve peçeye ilişkin genel yasak önerisi kabul görmemişti. Eski İçişleri Bakanı Ronald Plasterk tarafından hazırlanan sınırlı yasak içeren tasarı, Hollanda Meclisi tarafından kabul edilerek, onay için senatoya gönderilmişti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!