Maaş zammını erteleyen en büyük şirket olan FloraHolland’da çalışan yaklaşık 3 bin kişi, %2,5 oranında bir maaş zammı beklerken, zammın ekim ayına kaldığı ve eğer her şey yolunda giderse sözkonusu olacağı açıklandı. Şirket bu zam ertelemesi ve diğer tedbirlerle yaklaşık 2 milyon euro tasarruf etmiş olacak.

Firma yetkilileri, şirketlerinin çok zor bir zamandan geçtiğini ve gelirlerinin düştüğünü, bu sebeple zarar ettiklerini açıkladılar. Ekim ayı için iyi haberler vermeyi umut ettiklerini ancak bunun da kesin olmadığını ifade ettiler. Çalışanların %58 gibi bir kısmı bu kararı onayladıklarını bildirirdi.

650 çalışanı olan bir başka şirkette ise daha önce kararlaştırılan %4 zam ertelendi. Sendikalı çalışanların bugün bu kararı oylarıyla desteklemesi bekleniyor. FNV bunun hangi şirket olduğunu, itibarını düşürmemek için açıklamadı.

Maaş zammını erteleyen metal ve teknik sektöründeki diğer şirketlerin de çalışanlarının çoğunluğunun onayıyla bu kararı aldıkları ve yapılamayan maaş zammının fazladan izin günü olarak verileceği açıklandı.

Çalışanların bu gibi kararları, şirketlerinin varlığına biraz destek olmak ve daha da büyümesini sağlayarak kendi iş geleceklerini garantiye almak amacıyla desteklediği düşünülüyor.

Resmen maaş zammı alamayan işçiler eğer bu sürede işten çıkarılırlarsa alacakları işsizlik maaşı zamsız halen aldıkları maaşa göre hesaplanacak. Bu da onlar için ayrı bir risk olarak görülüyor. Ancak zor zamanlarda herkes biraz risk almak ve kendi menfaatlerinden taviz vermek zorunda.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
 

Habernet