Hollanda'da ilik bankasının şart ve kurallarının donör olmak isteyenleri zorladığını belirten Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı, hükümetin ilik bankası konusunda çalışmalar başlatması gerektiğini savundu.

Bade ile yaşanan zorlu süreçte edindikleri deneyimleri ele alan vakıf, özellikle Türk donörlerin çok az olduğunu ve bu sayının artmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca ilik bankasının çalışma sisteminin de donör olmak için engelleyici bir unsur olduğunun altı çizildi.

Konunun hükümet tarafından alınması için bir imza kampanyası başlatıldı.

Hollanda Türk Gönüllüler Vakfının facebook sayfasında imza kampanyası için yaptığı duyuru şöyle:

Arkadaslar,
Lütfen asagidaki notumu okurmusunuz. Cok önemli bir konu ve bu konuda herkesin ama herkesin yardimina ihtiyacimiz var.

SIMDI SIRA SIZDE, nasil akin akin salonlara kosup ilik donoru olmak icin birbirimizle yaristik, ilik bankasinin sistemini yogunluktan cökerttik, tüm dunyaya yeri geldiginde nasil tek ses olabildigimizi gösterdik, simdi sira bunun resmi adimini atmakta...
Lütfen okuyun, link'teki yaziyi inceleyin ve onaylayin. Etrafinizdaki herkese bildirin, paylasin, camilerde/kahvelerde/derneklerde/spor tesislerinde/cem evlerinde ama her yerde lütfen duyurun. Ilik arayisimizda bize kapisini ve gönlünü acan onbinler, sizin tekrar yardiminiza ihtiyacimiz var ama bu defa gelecegimiz icin. Gelecegimiz söz konusu !!!!!!!

Bade hasta olanlardan sadece 1 tanesiydi. Ama Bade son degil, bundan sonra cok Bade'ler gelecek. Bu hastalik hepimiz icin bir risk.
Biz Bade icin ilik aramaya ciktigimizda farkina vardik ki cok ama cok az Türk donor var, olanlarin icerisinden uygun ilik bulunmasi imkansiz. Daha fazla insan kayit olmali. Fakat daha da önemlisi farkina vardim ki Hollanda'daki ilik bankasi cok hantal bir yapiya sahip. Bir sürü kural ve engel'den dolayi islevini tam yapamiyor.
Bu durumu degistirmenin zamani gelmistir. Artik Hollanda devleti ilik bankasina kan bankasi veya organ bagisina verdigi kadar önem verlidir.

Ilik bankasi can kurtarabilecek bir kurumdur. Bunun artik Hollanda devleti tarafindan da bu sekilde görülüp ona göre desteklenmesi gerekmektedir.
Devletin dikkatini cekmenin bazi yollari vardir, bunlarin ilki ise Petitie. Bu sekilde milletvekillerinin dikkatini bu konuya cekip kendilerinden mecliste bu konunun gorusulmesi icin yardim isteyip lobi faliyetleri yapilabilecektir.
Lütfen konunun ciddiyetini anlayiniz ve herkese ama herkese bu dilekceyi dijital olarak imzalamasini iletiniz.

Yapmaniz gereken tek sey, isminiz ve soyisminizi yazmak, mail adresinizi yazma ve oturdugunuz sehiri yazmak. Eger mail ve sehirinizin gözükmemesini istemezseniz sehirin alt kismindaki kareye tiklayin ve onaylayin.

Ne kadar cok imza toplarsak o kadar cok güclü olacagimizi unutmayiniz.
Donör sayisini ne kadar cogaltirsak, ileride bir baska hasta cocugu kurtarma sansimiz o kadar cok olacaktir.

Sevgi ve saygiyla...

İmza kampanyasına katılmak için buraya tıklayınız ..

SONHABER.EU