Hollanda Sağlık Örgütü RİVM tarafından yapılan açıklamada, Hollanda'nın Kuzey bölgesinde koronavirüs vaka sayısının düşük olması nedeniyle daha önce alınan tedbirlerin gevşetilebileceğini duyurdu.

Korovirüsün oluşturduğu krizle ilgili hükümete tavsiyelerde bulunan uzman ekibin başkanı Jaap van Dissel, Hollanda genelinde en az vakanın Kuzey bölgesinde olmasına değinerek burada alınan önlemlerin daha erken normale dönmesi için çalıştıklarını bildirdi.

Friesland, Groningen ve Drenthe'da virüsün yaygın olmadığı ve hatta hastalara kimden bulaştığını bile tespit edildiği bilgisi paylaşıldı. Ancak bu durumun Hollanda'nın diğer bölgelerinde aynı olmadığı ve daha çok testlerin yapılması gerektiğine dikkat çekildi.

Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili görüşmelerin devam edeceğini açıklayan Van Dissel, Kuzey bölgesinde normalleşmeye gidebilmek için öncelikle herşeyin net ve anlaşılır olması için çaba sarf edeceklerini aktardı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU