Vaillantlaan caddesinde toplanan 150 civarında genç yine polise taş ve bazı cisimler atarken, büyük havai fişeklerle de polise saldırdılar. Bir önceki geceden farklı olarak bazı binaların çatılarından da polise cisimler atıldı ve iki polis aracının camları kırıldı. 

Polisin bütün dağılma çağrılarının cevapsız kalması ve gençlerin saldırgan tutumlarının devam etmesi üzerine çevik kuvvet (ME) devreye girdi. 
Belediye başkanı Van Zanen olayların yaşandığı bölgede ohal ilan etti. Bu bölgede gece boyunca polisin talimatlarına uymayan herkesin gözaltına alınması anlamına geliyor. Gelen bilgilere göre 20 kişi gözaltına alındı. 

Başkan Van Zanen, itfaiye musluklarının açılmasıyla kaybedilen suyun bu sıcak günlerde şehir sakinlerinin sağlık ve güvenliğini tehlikeye attığını söyledi. Ayrıca olaylara karışanların çoğunun semt dışından geldiğini de ifade etti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
 

Habernet